Vier verschrikkelijke woorden

VIER VERSCHRIKKELIJKE WOORDEN

 

Dit boek is het vervolg op De engel die niet kon vliegen.
Croco gaat tegelijkertijd dood met de paus. Rafael verbeeldt zich dat zijn broertje helemaal niet dood is, maar wel eens de nieuwe paus zou kunnen zijn. Dus gaat hij samen met Gabriel naar Rome.

Tijdens het conclaaf in de Sixtijnse Kapel zeiden de kardinalen tegen elkaar dat het veel beter zou zijn als ze een lekker jonge paus zouden kiezen. Eerst dachten ze aan een vrouw.
´God, hoe heet ze ook al weer. Die zangeres uit Colombia. Die blonde, dat lekkere ding. Shakira! Ja, laten we die nemen,´ riepen sommige kardinalen. Ze kenden bijna al haar liedjes en vooral van die snik in haar stem genoten ze.

 

´Madonna!´ riepen andere, omdat ze dachten dat Madonna behalve zangeres ook een soort heilige was, net als Maria. Maar een vrouw in het Vaticaan, dat zou echt te gortig worden. Als ´t nou het type Moeder Theresa was à la, maar een wilde sexbom als Shakira, daar zou gedonder van komen. Daar kon je je vingers op natellen. Dus werd het Croco. Witte rook.

Gabriel gelooft niet zo in de missie van Rafael. Hij laat hem maar een beetje zijn gang gaan. Bovendien is hij veel te druk met zichzelf. Hij wil nou eindelijk wel eens een keer neuken, hij is immers al bijna zestien.

´Kijk eens wat ik heb aangeschaft. Condooms. Voor als ik ga neuken,´ zei Gabriel.
´Wat zijn condooms?´ vroeg ik.
´Het zijn een soort ballonnen. Die moet je gebruiken als je neukt. Om te voorkomen dat je een geslachtsziekte krijgt. Veilige sex noemen ze dat.´
´Wat is een geslachtsziekte?´
´Iets heel ergs. Je gaat er onherroepelijk aan dood. Eerst krijg je rode vlekken op je benen en dan een ernstige longontsteking met verschrikkelijke hoestbuien en veel snot. Daarna vallen al je haren uit. Je wordt blind en doof tegelijkertijd en uiteindelijk crepeer je van de pijn in alle ledematen. Soms vallen die er zelfs af. En dan ga je dood.´

Het valt niet mee om iemand te vinden om mee te neuken en het valt al helemaal niet mee om bij de paus op bezoek te gaan. Rafael ontmoet een non en die weet raad.

´Luister. Mijn plan is als volgt,´ zei de non.
´Om vier uur ´s middags ben ik uitgenodigd bij de paus. Ik heb precies twintig minuten om hem te vertellen dat ik heb gebeden en gezongen met arme kindertjes zonder ledematen. Wat zal hij trots op me zijn! Jij gaat dus mee en dan zeg ik tegen de paus dat jij een van die kinderen bent.´
´Maar ik heb al mijn ledematen nog. Dat ziet hij meteen,´ zei ik.
´Over jouw ledematen zwijgen we,´ zei de non vastbesloten.
´Het zal Benedictus worst wezen of de kinderen met wie ik heb gezongen en gebeden nou wel of geen ledematen hebben. Als ze maar arm zijn. Neem dat nou maar van mij aan.´

Links
Uitgeverij Lannoo
Het Vaticaan

webklusje van Tos&So©2006