Fred kaapt een jumbojet

FRED KAAPT EEN JUMBOJET

´Hallo, hallo allemaal. Welkom aan boord van dit vliegtuig,´ klinkt een vriendelijke stem door de luidspreker. Het is de piloot.
´We vliegen met een snelheid van wel 940 kilometer per uur. Lekker snel hè! De vlucht naar San Francisco duurt precies tien uur. Lang hè, mensen.´
De meeste passagiers knikken.
San Francisco? denkt Fred. Dat klopt natuurlijk niet. Daar vergist die piloot zich toch echt heel lelijk.

Fred zit in het verkeerde vliegtuig. Hij moet naar San José, maar is per ongeluk in het vliegtuig naar San Francisco terecht gekomen. Maar daar weet hij wel raad mee. Hij kaapt het vliegtuig gewoon. ´s Avonds is het meteen op het Jeugdjournaal.

´Een jongen van amper negen jaar heeft een jumbojet gekaapt. Is dat niet verschrikkelijk, kinderen? In wat voor een wereld leven we toch,´ zegt Aldith Hunkar. Op het televisiescherm verschijnt een levensgrote foto van Fred.

Het is ook op CNN, het Amerikaanse nieuws.
´Een jongeman van negen jaar oud, heeft op gewelddadige wijze een vliegtuig gekaapt. Hij schijnt in het bezit te zijn van een wapen van zwaar kaliber. Gevreesd wordt voor de levens van alle passagiers, de piloten en de stewardessen. Afschuwelijk, hè mensen!´

Nu Fred dan toch de macht over het vliegtuig heeft, dwingt hij de piloten een tussenlanding te maken in de buurt van Disney World. Daar wilde hij toch al eens een keer naar toe. Alleen heeft hij pech, want Mickey Mouse herkent Fred. Zijn foto was immers op alle televisiekanalen groot in beeld.

Mickey Mouse komt steeds dichter bij Fred. Met zijn grote poppenogen kijkt hij hem aan. Hij komt zo dichtbij, dat zijn grote poppenkop met zwarte ronde oren Freds hoofd met gitzwarte haren bijna raakt.
´Nou moe!´ zegt Fred.
Opeens grijpt Mickey Fred stevig vast bij zijn arm.
´Au!´ zegt Fred. ´Rotmuis!´
´Het is die kaper! Het is die kaper!´ schreeuwt Mickey. Hij heeft een nogal zware stem.
´Nou zie ik het ook,´ zegt Goofy die was komen kijken wat er aan de hand was.
Ook Sneeuwwitje en Pocahontas komen langzaam naar Fred toegelopen.
´Grijp hem!´ gilt Mickey.
´Erachteraan!´ roept Pocahontas die ook al een zware stem heeft.

Gelukkig weet Fred te ontkomen. Nu moet hij alleen nog zien thuis te komen.

Links
Uitgeverij De Fontein